پر کردن دندان در بارداری برای جنین چه خطراتی دارد؟
نوشته شده توسط : رعنا

ترمیم  دندان و پرکردن دندان های آسیب دیده یک عمل بسیار دردناک است که معمولا انجام آن بدون بی حسی امکان پذیر نخواهد بود. در دوران بارداری معمولا بدن بانوان نسبت به انواع محرک ها بسیار حساس تر از گذشته می شود. به این ترتیب یکی از ملزومات پر کردن دندان در این دوران، بدون شک دریافت بی حسی است. اما آیا مواد بی حس کننده که که پیش از انجام امور دندان پزشکی استفاده می شود برای سلامت بارداری و جنین مضر است؟

از میان داروهای بی حسی دندانپزشکی که در طبقه B یعنی مجاز و بی خطر قرار می‌گیرند می‌توان به لیدوکائین اشاره کرد. از انواعی که در گروه C جای می گیرند یعنی قابل استفاده در صورت ضرورت می‌توان پریلوکایین و بوپیواکایین و مپی واکائین را برشمرد. بر این اساس تزریق لیدوکائین که استفاده از آنها برای مادران باردار کم‌ خطرتر است توصیه می‌شود.

از میان داروهای بی حسی مرسوم در ایران، استفاده از دو دارو، پریلوکایین و آرتیکایین، در مادران باردار ممنوع است. زیرا تزریق این دو دارو به مادران باردار ممکن است منجر به اسپاسم عضلات صاف و در نتیجه زایمان زودرس شود. پس توصیه می‌شود برای مادران باردار از لیدوکائین استفاده شود.

بیشتر بخوانید :

ممکن است برخی مادران تصور کنند که باید تحت هر شرایطی از انجام کارهای دندان پزشکی و پر کردن و ترمیم کردن دندان های پوسیده خود در این دوران اجتناب کنند. زیرا به شدت نگران تاثیر مواد بی حس کننده و موادی هستند که برای پر کردن دندان های آنها مورد استفاده قرار می گیرد. باید بگوییم که این تصور کاملا اشتباه است زیرا درصورتی که دندان پوسیده دچار عفونت شود، این عفونت از طریق عروق خونی موجود در لثه وارد جریان خون شده و به بدن جنین منتقل خواهد شد. عفونت منتقل شده به جنین احتمال بروز زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را به شدت افزایش می دهد.

به همین دلیل باید به یاد داشته باشید که پرکردن و ترمیم کردن دندانهای پوسیده تان  درصورتی که احتیاط های لازم توسط دندان پزشک رعایت شود، نسبت به امتناع از انجام این کار خطرات بسیار کمتری را برای شما و جنین تان به دنبال خواهد داشت.

لازم به ذکر است که باتوجه به جیوه موجود در آمالگام (مواد پر کردن دندان که به رنگ نقره ای هستند) برای سلامتی شما و جنین تان مضر است، توصیه می شود برای پر کردن دندان از مواد کامپوزیتدندان استفاده کنید.

منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت اباد





:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 592
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: